Stora Stenträsket

 

 

Har ni frågor angående Campingen på Stora Stenträsket ring Patrik 070-3154229

 

Stora Stenträsket ligger ett par mil norr om byn Niemisel i Luleå kommuns norra del. Det är ett fiskevatten rikt på röding och regnbåge mm. Här finns stugor att hyra eller plats att campa på. Vill man bo i stuga är det bäst att boka i förväg, ska man campa är det oftast bara att komma och ställa upp sin vagn eller sin husbil. Stora stenträsket drivs av Camp Svanis.

 

Vid Stora Stenträsket finns det åtta stugor med olika antal bäddar i varje. Sammantaget finns det 24 fasta bäddar på anläggningen och ca 40 husvagns-/husbilsplatser.

Det finns ingen elström på Stora Stenträskets fiskecamp och det är därför gasoldriven spis och solcellsdriven belysning i stugorna. Rinnande vatten finns inte heller, därför hämtar man vatten från brunnen utanför Storstugan.

 

Anläggningen är normalt öppen mellan första helgen i mars, då det är fiskepremiär, fram till oktober.

 

Större sällskap såsom tex personalgrupper, företag, föreningar mm kan också hyra in sig på Stora Stenträsket. Då bjuds gästerna på det bästa från naturens eget skafferi, älg- och renfilé eller stek och naturligtvis regnbåge och röding i alla dess former.

 

Det går också utmärkt att vandra i trakterna runt Stora Stenträsket. Strövstigar är iordninggjorda och det går nästan att gå runt sjön, men bara nästan då det på ett ställe norr om sjön är lite sankt. Spångar ska byggas där så småningom. Eldplatser och bivacker finns i nära anslutning till sjön.

 

Man får inte glömma den skönaste av alla aktiviteter, bada bastu och sedan ta ett snöbad eller ett dopp i Stenträskets svalkande vatten. En rejält uppiggande upplevelse.

 

En liten bit från Stora Stenträsket hittar du Malmens Väg, vintertid en preparerad skoterled med många intressanta utflyktsmål.

PÅ GÅNG:

 

Köp fiskekort online/via SMS

Boka jakt på

© Camp Svanis,   070-330 55 29,   070-330 55 50,   info@campsvanis.se,   Bankgiro: 109-2311