Fiske

 

Stora Stenträsket är ungefär 7,8 hektar stort och är ett omtyckt utflyktsmål i kommunen. Ädelfisken som planteras in är regnbåge, laxöring och röding. Här finns också abborre och gädda.

 

Inplanteringen sker ungefär fyra gånger per år och tillsammans blir det mellan 1200 och 1500 kg fisk som planteras in varje år. Fiskarna är mellan 6 och 8 hg stora vid inplanteringen.

Sommartid finns det roddbåtar att hyra för 100 kr per dygn vid Stora Stenträsket. 

 

Fiskekort kan köpas i receptionen vid Stora Stenträsket (är den obemannad läs instruktioner på receptionens anslagstavla), på turistbyrån i Luleå eller på Råneå Medborgarkontor och kostar 100 SEK per dygn.

 

Roddbåtar

En av båtarna är handikappanpassad, dvs funktionshindrade personer kan åka i båten med sin rullstol. Båten har en ramp i fören vilken kan fällas ned så att en rullstol lätt kan rullas i båten. Båten är ca 3,90 m lång och 1,40 m bred, den är av katamarantyp och mycket stabil.

Toften i mitten är löstagbar vilket gör att personen i rullstolen kan placera sig var som helst i båten. För att sitta säkert finns det linor att spänna fast rullstolen med. Årorna är fastskruvade för att de ej ska kunna glida ur årtullarna. Observera också att det även finns en handikappanpassad stuga att hyra. Se under rubriken Boende. 

 

Roddbåtarna ska återföras till båtplatsen efter användning. Det är inte tillåtet att använda båtmotor, varken el- eller bensindriven, vid Stora Stenträsket och så inte heller på privata båtar. Det är inte heller tillåtet att bottenmeta, utsatta spön beslagtas.

PÅ GÅNG:

 

Köp fiskekort online/via SMS

Boka jakt på

© Camp Svanis,   070-330 55 29,   070-330 55 50,   info@campsvanis.se,   Bankgiro: 109-2311