Sjöarna

Camp Svanis är välkänt bland sportfiskare för sina monsteröringar.

Upptäck detta fantastiska område som består av 19 sjöar och tjärnar med varierande storlek och fiskinnehåll.

Allt detta är insprängt i ett naturskönt bergsområde med tallhedar, myrmark och trolska forellbäckar.

SVANISTRÄSK

Svanisträsk är en högt belägen djupkallvattenssjö med sex inlopp och ett utlopp. Sjön är ca. milen lång och kilometern bred, den har ett uppmätt djup på 40 m.

Sjön hyser en stor artrikedom på både fisk och insektsliv. Fiske med flygspö och handtrolling är det vanligaste sättet att fånga de riktigt stora firrarna.

Det går dessutom mycket bra att fiska från land med spinn samt bottenmete. Det har även blivit mycket populärt att flytringsfiska här.

 

HUNDSJÖN

Hundsjön ligger efter vägen mot Storklinten (den alpina skidanläggningen) mot Gransjö ca 7 km från väg 97. 

Skylt finns vid vägen med pil ner mot Hundsjön.

Vid invigningen av Ekopark Storklinten den 14 september 2006 öppnades Hundsjön för fiske.  I sjön finns röding och abborre.

Vi ska arbeta för att göra sjön och området omkring sjön attraktivt och tillgängligt för ALLA mäniskor i alla åldrar. Det är redan i dag möjligt för funktionshindrade att fiska från en stadig och väl tilltagen kastbrygga med ett fint vindskydd med eldplats. Parkering för funktionshindrade finns i direkt anslutning till vindskyddet. Vi kommer att fortsätta utbyggnaden av kastbryggor och stigar och spångar.

Invigningen av sjön gjordes av Bodens dåvarande kommunalråd Olle Lindström som planterade en en röding på 3 kilo fiskern är märkt med bricka av plast med texten Camp Svanis och Sveaskog. Den som drar upp fisken får ett pris av Sveaskog på 1000:- och av Camp Svanis ett veckoslut med stuga och båt och fiskekort för 2 personer. Fisken ska vägas, mätas och fotograferas och fotot + vikt + längd + brickan ska skickas till Camp Svanis.

Vi kommer att montera upp en fiskekortslåda vid andra vindskyddet, men än så länge måste kort lösas hos oss eller i fiskekortslåda uppe på Campen, vår hemsida eller SMS.

SMÅSJÖARNA

 Småsjöarna är 17 till antalet och De flesta ligger inbäddade mellan både tallhedar och myrmark och binds samman av ett bäcksystem. Ett naturligt bestånd av öring finns i både sjöarna och i bäckarna. Det förekommer också bäckröding.

I flera av dessa trollska små tjärnar kan du råka ut för riktiga överraskningar. Strandfiske är sättet att fiska i dessa sjöar. Detta innebär att fiske med långspö och flugfiske är mycket populärt.

Vid sjöarna finns inga möjligheter att bo men det är inte långt från vildmarkscampen till någon av dessa sjöar.

 

PÅ GÅNG:

 

Boka jakt på

© Camp Svanis,   070-555 41 66,   070-218 81 26,   info@campsvanis.se,   Bankgiro: 109-2311